Vill du som konstnär bidra till ett välgörande ändamål och få möjlighet att visa din konst för en mycket stor publik? Vi söker etablerade konstnärer för att delta i vårt projekt mot könsstympning.

 

Till dig som konstnär

Genom att delta i Artworks 4 Change bidrar du till arbetet för att stoppa könsstympning av unga flickor. Samtidigt får du som konstnär möjlighet att visa upp din konst för en mycket stor publik och marknadsföra dig på vår sida. Vi kommer anordna vernissager och event, för allmänheten samt för influencers och företag.

Av försäljningsintäkterna går 80% till Plan Sveriges arbete för att stoppa könsstympning. 20% går till dig som konstnär. Du väljer själv om du vill behålla pengarna eller donera hela eller delar av beloppet till Plan.

 

 

Ansökning

Vi har en jury som väljer ut konstnärer att delta i projektet. För att ansöka behöver vi det här:

  1. Ett urval av 5 av dina verk.

  2. En presentation av dig.

  3. Adress till Webbsida/Instagram

 

Informationen mailas till info@artworks4change.com

 

Den sista varje månad går vi igenom alla ansökningar och presenterar de antagna konstnärerna på vår blogg.

 

 

Om du blir antagen

När ditt verk är klart, önskar vi att du mailar en bild samt uppgifter om storlek och teknik. Du behöver även själv eller genom bud frakta verket till vernissagen i Stockholm.

Vi önskar även att du uppmuntrar vänner, bekanta och följare att följa Artworks 4 Change i sociala medier. Du får gärna uppmuntra dina följare att buda på ditt verk då auktionen drar igång.

Ju tidigare du lämnar in ditt bidrag desto bättre. Du får mer publicitet och vi kan fylla sidan med härlig konst.