Artworks 4 Change är en ideell förening med initiativ av Lip Intimate Care som jobbar för att uppmärksamma och stödja arbetet för en rättvis och jämställd värld för flickor och kvinnor. Den 6 februari lanserade vi ett konstprojekt där vi under året kommer be konstnärer fritt avbilda eller tolka vaginan. Vi kommer anordna pop-up vernissager och i januari 2019 avslutas projektet med en vernissage och konstverken auktioneras ut. Intäkterna går till arbetet mot kvinnlig könsstympning och Plan International är mottagare. 

Vilka är vi som står bakom?

Könsstympning är ett hemskt förtryck och sätt att kontrollera kvinnors sexualitet och frihet. I en värld där de flesta tillber en manlig Gud behöver vi inspirera till att se det vackra och gudomliga i oss kvinnor. Jag har i flera år funderat hur jag kan bidra till att eliminera den hemska seden med könsstympning och samtidigt lyfta kvinnan. Jag hoppas det här projektet blir ett litet steg i rätt riktning.

Erfarenhet och utbildning:

Bachelor of Photography

Frilansande fotograf

Grundare och ägare av Lip Intimate Care

Produktutvecklare inom ekologisk kosmetik

Veronica Campbell

Grundare och jobbar idéellt i föreningen

Min drivkraft i projektet är att ingen människa ska utsättas för övergrepp eller bli illa behandlad oavsett vilket kön man fötts till eller vart på jorden man växer upp och lever.

I alldeles för många år har kvinnor förtryckts och ju förr vi kan skapa en jämställd värld desto bättre för alla som lever i den.

 

Erfarenhet och utbildning:

Magisterexamen internationell ekonomi & finansiering

Fd nordisk marknadschef och talesperson Weleda AB

Ägare & grundare Tree of Brands

Dipl. Ekologisk hudvårdsterapeut

Ämneslärare Axelsons Gymnastiska Institut

Ordförande i branschorganisationen NOC Sweden

Emma Bergqvist

Grundare och jobbar idéellt i föreningen

HÄR kan du se våra "HEROES" som arbetar ideellt med oss.

(Vi du också engagera dig, utefter den tid du vill lägga, hör av dig till oss)