Med inspiration av naturen, färgen och den inre upplevelsen

February 15, 2018

 

Det finns 3 saker som inspirerar mig och som fick mig att börja måla. Naturen, färgen och den inre upplevelsen. 

 

Mötet med naturen har alltid varit en stor källa till inspiration för mig, särskilt de landskap som är dramatiska och skiljer sig från de skånska landskapet. 

Just nu är det Norges och Färöarnas magiska berglandskap som inspirerar.

 

Genom Färgen kan jag uttrycka mina upplevelser i naturen, samtidigt är den i sig  själv en inspiration. För mig handlar de om att lära känna färgen och pröva dess möjligheter och begränsningar. 

 

Till syvende och sist handlar det om att uttrycka den inre upplevelsen. Förundran över de dramatiska bergslandskapet, de vackra nästan upphöjda färgskiftningarna vid horisonten skymningstid. Mötet med det storslagna landskapet får en att reflektera över ens egen plats på jorden. 

 

 

Jag fick frågan av min gallerist på Nordic Art Wall att vara med i projektet Artworks 4 Chande och sa Jaaaaa direkt. Jag tycker Plan Internationals arbete är viktigt och vill gärna stötta dem. 

Konstnärer har generellt inte så mycket pengar i fickan men vi har vår konst. Tanken att ge av det vi har för att skapa en mer mänsklig och human värld känns så himla fin och det vill jag gärna vara med och bidra till.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload