Skam

February 27, 2018

Jag ser mig som en målande livsutforskare, samlar intryck från allt jag möter. Processar, lyssnar in, möter människor och samtiden. Kan börja mitt skapande i en ände men är öppen för hur resan tar sig, vet aldrig hur det färdiga verket blir. Det är nyfikenheten som driver mig, att ständigt utvecklas och söka nya vägar, göra skillnad. Jag arbetar i många lager i främst akryl. Ett verk kan ta flera år innan det är klart, eller som kortast några veckor. Det är en fri process som behöver sin egen takt.

 

​​​En sorg i familjen fick mig ta tag i den slumrande barndomsdrömmen. Jag har haft hjärnspöken att brotta ner för att våga ta klivet och vara heltid i skapandet. Gått konstkurser vid sidan av annat arbete. Nu är jag konstnär på heltid sedan över 2 år och fått uppleva mer än jag vågat drömma. Jag arbetar med gallerier i Sverige och utomlands och i vår syns min konst på konstrundan Österlen, i London  och Hong Kong. 

 

Jag vill väcka känslor men också belysa ämnen, såsom vilda djurens överlevnad eller att vara kvinna i vår tid. Ta för sig, med en ödmjukhet. Våga visa sig sårbar. Därför känns det bra få bidra till ett ämne som könsstympning, som är skambelagt på många sätt, belysa för få det upphöra. Det är skam att det förekommer i vår livstid, skam för den som blir könsstympad, skam vid problem som uppstår, livslånga intima lidanden. De familjer som står emot får uppleva skam där traditionen är starkt förankrad. Bra att det uppmärksammas och jag bidrar gärna genom konsten. Men hur mitt verk kommer att bli återstår att se.

 

 

Tack att jag får vara med och göra skillnad i Artworks 4 Change.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload