Tystnaden

April 18, 2018

Jag målar naturen. Det finns inget som är så kraftfullt som naturen.

 

Det jag målar främst, är också det jag tycker mest om. Det vill säga öppna landskap, stora träd, skogen och tystnad. Även bortglömda, ensamma hus upptar mitt fokus. Det är något särskilt med uttrycket hos dessa hus, ett liv som har blivit lämnat. Det är realistiskt och lite drömskt uttryck i mina verk, och det är alltid naturen som inspirerar mig till att skapa. Mitt medium är olja.

 

Jag har målat sedan barnsben. Jag kan inte härleda till ett specifikt ögonblick där jag insåg att måleri var någonting för mig. Det har alltid funnits där. I min hemstad Falkenberg studerade jag på konstskola, men är utöver det självlärd. Under några års tid så ägnade jag mig inte åt måleriet, utan valde att flytta till Lund för att studera på universitetet. Efter en kandidatexamen i sociologi och en flytt till Stockholm, så tog jag upp måleriet igen. Det var något som saknades. Måleriet har kommit att bli en viktig del i mitt liv, då det skapar balans och lugn och ro.

 

Att få uppleva lugnet och den trygghet som kommer med tystnad, och avsaknaden av andra människors tryck är något jag värdesätter högt. Och jag önskar att alla andra får chansen att uppleva det. Därför var det var en självklarhet för mig att medverka i Artworks 4 change när jag läste om att detta projekt existerade, då Plan Internationals arbete är livsviktigt för många kvinnor. Att kvinnors kroppar ska kontrolleras är en öronbedövande dumhet som är svår att förstå sig på.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload