Utmattningsdepressionen blev starten på mitt yrke som konstnär

Det som drev mig från början i mitt konstnärsskap var att få egen tid och ge mig själv terapi. Att stänga ute världen en stund för att istället få lyssna inåt. 

Idag går jag ner till ateljén med lättsamma steg och känner en enorm tacksamhet över att få ha detta som mitt yrke. Jag tänker alltid att ”min vackraste målning är ännu inte skapad” och det är också ett härligt driv. Självklart är responsen och kärleken från gamla och nya kunder ett fantastiskt driv. Älskar nöjda kunder! Utan dem hade jag inte fått jobba med det jag älskar. 

 Jag drabbades av en tuff utmattningsdepression för snart 6 år sedan. Under sjukskrivningen hade jag turen att komma till en bra läkare och psykolog som gav mig rådet att börja göra något kreativt. De föreslog att jag skulle börja måla. Sagt och gjort så köpte jag hem material för att börja måla. Det blev just då, min räddning ur den vidriga depressionen. Vilken terapi! Jag hade hittat min passion och det är jag otroligt tacksam över. 

Det tog 4.5 år innan jag vågade säga upp mig från mitt fasta jobb för att istället satsa heltid som konstnär. Ångrar inte en sekund. 

 

Jag gillar att måla på stora dukar och köper dem oftast redan uppspända på kilramar. Jag grundar för det mesta målningen först och bygger sedan på med flera lager. Jag målar med akryl och målar mest med spatel. 

Ofta har jag ett hum om vad jag ska måla när jag startar upp en ny men det slutgiltiga resultatet kan bli annorlunda. Det är det som är så härligt längst processens gång. 

Mina ”Klänning” målningar målar jag alltid först upp nakna, sedan ”klär” jag på dem klänningen. En superrolig process. Gillar också att jobba med gesso, en slags gips för målardukar, för lite extra struktur. Och så självklart sätter jag dit en liten accessoar när målningen är klar, oftast en liten sidenrosett. 

En målning kan ta allt ifrån 5-6 dagar upp till flera veckor innan den är klar. 

 

Som kvinna, dotter, syster och mamma kände jag direkt att jag ville bidra i Artworks 4 Change viktiga projekt i kampen mot kvinnlig könsstympning. 

Tacksam att få vara med på ett hörn och påverka och målningen till projektet är på gång. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload