Pussy Power

July 15, 2018

Som konstnär arbetar jag med skiftande tekniker och uttryck som måleri, skulptur och keramik. Jag älskar att måla abstrakt i stort format med starka färger. Jag skapar och inspireras utifrån mig själv, mina känslor och av saker jag varit med om och gått i genom. Teman som återkommer i det jag gör är ofta kroppen, ideal och normer. Jag använder även en del recycling-material i mina verk, ex gamla ramar. Min önskan är att betraktaren skapar sin egen uppfattning och relaterar till verken på sitt eget sätt.

Jag är väldigt flexibel i mitt skapande. Jag har ingen speciell stil utan tycker om att testa på nya saker, prova nya material och idéer. Det som inspirerar mig är det jag möter i vardagen och i min omgivning.

Varför jag brinner för och arbetar med pussypower? 
Det föll sig ganska naturligt när jag för  5-6 år sedan började med konsten. Jag kom till en punkt där jag var trött på normer och ideal. Hur man skulle se ut, vara, inte vara osv. Då jobbade jag mycket med kroppen, att vi ser olika ut sedan blev det mer och mer inriktat på den kvinnliga könsorganet, även då ville jag bryta tystnad om hur vi ska se ut och inte se ut, samt bryta "hysh hysh".

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload